Del 5 - Push my tush, Petey

Vid första kontakten med Peter och Sylvester, kan man tycka att Peter faktiskt har tendenser att vara lite bitter. Detta stämmer inte alls faktiskt. För bitter, det är han inte. Snarare jordnära och omtänksam. Rättfram och kultiverad inom vissa nischade områden. Och då är det inte kultur, mode och kändiskunskap. För enligt Peter kan man inte kalla sig kultiverad inom dessa områden. Ingen som läser Veckorevyn kan kalla sig kultiverad, enligt Peter. Peter har till exempel aldrig handlat ett par byxor för över tusen kronor. Och senast han köpte en skjorta, så gjorde han det på Galne Gunnar i Katrineholm.

Och Katrineholm är storstan för Peter. Där finns allt och lite därtill. Peter besitter en massa onödiga fakta såsom att antalet invånare per kvadratkilometer i Katrineholm är 32 stycken. Och då är det ju en relativt stor kommun vi pratar om, säger Peter till Sylvester.

Sylvester förstår inte ens vad Peter menar. Bara för att Katrineholm har 8 stycken fler per kvadratkilometer än Vingåker, så betyder inte det att det nu råkar vara Sveriges metropol. Och Galne Gunnar. Jösses. Sylvester vågar inte ens säga butiksnamnet i munnen utan att vara rädd för att få munherpes i gommen. Så illa är det, enligt Sylvester.

Du har ju verkligen noll koll, säger Sylvester. Stockholm har till exempel hela 4 228 stycken invånare per kvadratkilometer. Och då är staden Stockholm jätteliten jämfört med övriga världen. Peter och Sylvester älskar siffror. Båda två. Sedan var det alltid en extra bonus och en inre orgasm att försöka slå varandra med fakta. Denna gång fick Sylvester sin inre orgasm. Och varje gång Sylvester vann skrek han: "Push my tush, Petey. Push my tush." 

Men Peter är inte så berest som Sylvester. Och då kan han inte heller greppa hur litet Sverige faktiskt är. Peter har nämligen bara varit utomlands en gång. Och det var en finlandskryssning som han åkte på med sin gode kamrat och granne Lennart, år 1992.

Och då gick de inte ens iland på finska sidan, utan tittade ut över staden Åbo från däck.
Det räckte gott och väl för Peter. Nu hade han ju sett Finland.

Kommentarer
Postat av: Mia

"Push my tush, Petey"....tror jag skrattar på mig....S....du är bara för mycket and I love it.....:-D

2008-10-20 @ 07:36:55
URL: http://marbor.blogg.se/
Postat av: J

Hur länge kommer du orka Kotten? =)Länge hoppas jag självklart, det här är nöje på hög nivå! Du kan ju alltid ge ut den som novell sen och tjäna massa grus. Kom ihåg var du hörde det först bara

2008-10-20 @ 20:08:43
URL: http://kreftans.blogg.se/
Postat av: J

Vad har hänt?

2008-10-30 @ 19:01:57
URL: http://kreftans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0