Förord


Välkomna till Peter och Sylvesters tokiga värld på landet




Förord


Peter är 38 år gammal och öppet gay sedan år 2000. Peter har vuxit upp i Vingåker, som är en tätort i Södermanland. När folk frågar vart Vingåker ligger, brukar han redan i andra andetaget berätta att den gamla statsministern Göran Persson minsann vuxit upp i orten. Peter är nämligen socialdemokrat, och dessutom en mycket stolt sådan. Peter har vetat om att han gillar killar sedan 13-års ålder ungefär, då puberteten spökade i Peters kropp. Han var inte som alla andra. I många år förträngde han det faktum att han faktiskt var homosexuell.


Men i slutet på nittiotalet insåg han att det faktiskt inte var så farligt. Han tyckte om killar, trots att han själv var en. År 2000 berättade han för sina föräldrar, som faktiskt tog det med ro. Sedan dess har han levt som öppet homosexuell. Det som är aningen udda med Peter, är att han är bonde. Han är inte den flashiga stureplansbögen, utan en helt vanlig bonde från landet. Han räds inte lite skit under naglarna då han mekar med traktorn. Han är inte den typiskt feminina, stereotypiska gaymänniskan som folk oftast brukar placera dem. 


Peter är idag glad att han vågar vara sig själv.

Han brukar presentera sig själv som mannen med de tre B:na.


Bonde, Bög och Burlesk!





Sylvester är 33 år gammal och är den totala motsatsen, jämfört med Peter. Han är uppvuxen mitt på Östermalm i Stockholm i en ovanligt öppen hippieaktig konstnärsfamilj som försöjt sig på antikviteter sedan fyra generationer bakåt. Sylvester har aldrig kommit ur garderoben eftersom han aldrig varit i den, så att säga. Man såg på Sylvester redan i förskolan att han hellre lekte med flickorna, dockor och hade de typiskt flickiga tendenserna. Så misstankarna har alltid funnits där på något märkligt sätt. Så när Sylvester började dejta killar i högstadiet, så var inte hans föräldrar det minsta överraskade. Det var så naturligt att ingen ens lyfte på ögonbrynen. Det var ju Sylvester.


Sylvester var ju nämligen den ömma, flickaktiga pojken i klassen. Mycket omtyckt av tjejerna, men också den retade av killarna. Men det rörde inte Sylvester. Det minsta. Därför har han nu som vuxen aldrig sett sig själv som mobbad under sin uppväxt. Who gives a shit, sade han redan i högstadiet.

Sylvester var killen med koll. Bratsbögen som alla frågade om råd, oavsett om det gällde inredning eller det senaste inom skomodet för kvinnor. Han kunde allt. Han kunde laga den mest fantastiska maten, han var berest i världens alla hörn som få och akademikersmart, trots att han aldrig läst på högre nivå än gymnasium. Han ville hellre resa och se världen efter studenten. Sylvester var den fjolliga gaykillen med koll.

Idag lever Peter och Sylvester tillsammans på en bondgård, strax utanför Vingåker.

Välkomna till Peter och Sylvesters värld på landet!


.


Kommentarer
Postat av: Niklas Södergren

Underbart. Helt fenomenalt!

2008-10-18 @ 00:56:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0